Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Procurorul General cere graţierea a…

Procurorul General cere graţierea a 6 deţinute

În urma multiplelor adresări parvenite din partea deţinutelor Penitenciarului pentru femei din s.Rusca, raionul Hînceşti, prin prisma principiului umanismului dreptului penal, Procuratura Generală a verificat existenţa temeiurilor legale pentru aplicarea graţierii individuale în privinţa persoanelor condamnate pentru comiterea unor infracţiuni.

Procurorii au luat în calcul circumstanţele care au precedat infracţiunea şi comportamentul deţinuţilor după demararea executării sentinţelor judecătoreşti.

În urma analizei efectuate, convorbirilor individuale cu condamnatele şi administraţia penitenciarului, procurorii au constatat o tendinţă sigură de corectare şi reeducare în privinţa unor deţinute, precum şi circumstanţe ce ar permite liberarea în tot sau în parte de pedeapsa stabilită, prin aplicarea actului de graţiere.

Drept urmare, Procurorul General a remis în adresa Preşedintelui Republicii Moldova o iniţiativă de acordare a actului de graţiere în privinţa a 6 condamnate cu liberarea integrală a acestora de pedeapsa stabilită de către instanţele judecătoreşti.

Potrivit procurorilor Procuraturii Generale, cele 6 deţinute şi-au ispăşit deja o parte din pedeapsa stabilită, manifestă o tendinţa sigură de corijare, iar faptele comise de ele nu mai prezintă pericol sporit pentru societate.

În comunicatul de presă al Procuraturii Generale lipseşte numele persoanelor care urmează să fie graţiate.